Medlemshåndtering
Medlemshåndtering
Medlemshåndtering
Medlemshåndtering

Guide til kreditkort modul

Der er en række forskellige trin, for at komme i gang med kreditkort opkrævning i vores MedlemsPortal. Denne guide svarer på de mest normale spørgsmål og giver en trin-for-trin forklaring af hvordan i kommer i gang med at understøtte kreditkort betaling.

Hvordan fungerer det?

Jeres medlemmer kan betale med dankort eller andre typer kreditkort på foreningens MedlemsPortal. I kan enten sende links til betaling med i jeres e-mail opkrævninger, eller medlemmet kan indtaste medlems og faktura nr. på portalen, for at betale.

Vi vil løbende udvikle nye funktioner, der gør det muligt at købe eller bestille varer og ydelser via MedlemsPortalen, disse vil også kunne betales med kreditkort ved bestilling.

Hvad skal der til for at bruge kreditkort betalinger?

For at kunne modtage kreditkort, skal i have vores kreditkort modul.

Derudover skal i have en indløser aftale med de indløsere i ønsker at kunne modtage kreditkort fra. For dankort er det Nets og for internationale kort er det Nets eller Clearhaus. De har flere krav til jeres side som i skal være opmærksomme på, for at kunne få en aftale.

Hvilke kreditkort kan der benyttes?

I vælger helt selv hvilke kort i ønsker at understøtte. For at kunne benytte en type kort skal i have en indløsningsaftale med en udbyder, der udbyder det kort.

Vi understøtter følgende udbydere og kort:

Nets: Dankort

Nets international aftale: Mastercard, visa, jcb, american express

Clearhaus: Mastercard, visa
(bemærk visa/dankort understøttes også af denne løsning, så den rammer bredt dog ikke helt alm. dankort uden visa)

Ønsker i at komme hurtigt i gang uden opstartsudgifter til indløser, så anbefaler vi Clearhaus. De tager 1-3 dage at få en aftale, og den er gratis. I betaler kun transaktions gebyrer.

Hvad koster det?

Kreditkort modulet til ForeningsAdministrator, koster 500 kr i oprettelse og 1500 kr pr år. Derudover koster hver gennemført korttransaktion 0,50 kr.

Abonnement på kreditkort modulet opkræves hvert kvartal, sammen med beløbet for antallet af transaktioner det foregående kvartal.

Derudover koster en indløsningsaftale hos nets, et beløb om året, og de har forskellige gebyrer ved brug af de forskellige kort.


10 trin: sådan gør du

Det kan være en forvirrende process at opsætte hjemmeside, betalingssytemer og ansøge om indløsningsaftaler. Vi har derfor lavet denne trin-for-trin guide til hvordan i kommer i gang med kreditkort betaling, fra start til slut.  

1. Køb Kreditkort modulet

For at kunne tilbyde kreditkort betaling, skal i have tilkøbt kreditkort modulet til jeres ForeningsAdministrator konti. Med modulet følger de sider til MedlemsPortalen, der benyttes til kreditkort opkrævning. Desuden aktiveres indstillinger og muligheder for at indsætte link til betaling i kontingentopkrævninger.

2. Sæt indstillinger for MedlemsPortalen

Hvis i ikke allerede bruger medlemsportalen, skal i sætte de generelle indstillinger, samt designet af foreningens medlemsportal. Kreditkortbetaling kan ikke foregå direkte på jeres egen hjemmeside, da det kræver data og logik fra vores systemer, men i kan åbne medlemsportalen fra jeres egen side, eller integrere den som en del af siden. I skal i indstillingerne fx vælge en adresse til portalen, samt farve-tema, titel osv.

3. Købs- og leveringsbetingelser

For at Nets eller en anden indløser vil acceptere jeres side, skal i have nogle gyldige betingelser for køb og levering. De skal give brugeren/køberen information om jeres betingelser ved køb med kreditkort eller anden brug af jeres side. Nets kan afvise jeres kreditkort ansøgning, hvis jeres betingelser ikke lever op til deres krav.

4. Vælg hvilke betalingskort i ønsker at modtage og sæt indstillinger

Under kreditkort indstillinger kan i se hvilke kort i kan modtage. Nets har faste priser på dankort. Nets priser på internationale kort kan variere, kontakt dem derfor for at høre om priser, hvis i er interesseret i at modtage internationale kreditkort.

Vælg de kort i indstillingerne, som i ønsker at tegne indløsningsaftale på.

Ud over korttyper skal i også sætte indstillinger for betalingsvinduet, sikkerheds indstillinger samt om kunden betaler kortgebyrer, og i så fald, hvor meget.

I skal på dette tidspunkt sætte tilstanden af kreditkort modulet til test, så der kun foretages test-betalinger.

* Bemærk det kan tage op til 24 timer før alle indstillinger slår igennem.

5. Andre krav til MedlemsPortalen

Nets eller andre indløsere kan have forskellige krav til jeres hjemmeside, vi tager os af at der er de informationer der er brug for ift. selve betalingsprocessen vdr. ordrenumre, beskrivelser og priser, sikkerhed og ordrebekræftelse. Men i skal selv sørge for at jeres side giver de informationer der er påkrævet, fx navn og kontaktoplysninger skal være let tilgængelige.

Vi anbefaler at i besøger nets og læser deres regler og vejledninger.

Det er jeres eget ansvar at få MedlemsPortalen til at overholde krav fra indløsere, men vi hjælper jer gerne så meget vi kan, og hører også gerne om jeres erfaringer med at få en aftale.

6. Afprøv betalings processen

Det er nu tid til at i selv afprøver kort-betalingen og ser at alt er som det skal være, og som i ønsker. Det er også nu at i skal tjekke at jeres side lever op til kravene hos nets/clearhaus.

Sørg for at jeres kreditkort indstillinger er sat til at tillade test kreditkort

Opret en faktura i kan teste med i regnskabet. Når den er oprettet kan findes linket til betaling i faktura-vinduet i fanen "Opkrævning". Prøv nu hele betalingen af og tjek at alt er som i ønsker det, når der betales for en faktura.

I kan nu bruge test kort fra denne side: https://learn.quickpay.net/tech-talk/appendixes/test/

Find fx et dankort med Approved som Response, og betalingsvinduet vil simmulere et accepteret køb og sende dig tilbage til MedlemsPortalen som også vil acceptere købet.
Bemærk dog at selvom betalingen accepteres vil der aldrig blive registreret indbetalinger på en faktura når der bruges test kreditkort.

7. Gør klar til ansøgning

Test faktura:

Gør 1 eller 2 test faktura klar som i kan sende med i ansøgningen. Den skal blot være på et par kr, og i kan under fakturaen - opkrævning finde linket til betalingssiden på MedlemsPortalen.
Send dette link med ved ansøgning hvis i bliver spurgt om et link til test.


Domæne:

I skal eje domænet som i får indløser aftale til. Bruger i jeres eget domæne skal jeres forening/virksomhed stå som ejer, det er ikke nok at en privatperson står som ejer.
Bruger i et af vores gratis domæner vil i når i første gang udfylder kreditkort indstillingerne modtage en fuldmagt til brug af det valgte domæne hos os. Denne skal i uploade sammen med de andre dokumenter.

8. Ansøg om indløseraftale

I kan sagtens bruge flere indløsere, fx Nets til dankort og Clearhaus til visa og mastercard. Vil man have så god understøttelse som muligt anbefaler vi dette da det kun er Nets der kan modtage dankort, men Clearhaus godt kan modtage visa/dankort. Kontakt os hvis i er i tvivl om hvad i skal vælge.

Under ansøgningen vil i blive spurgt om betalingsudbyder/betalingsmodul, her vælges der QuickPay

ClearHaus

Kom i gang med Clearhaus ansøgningen her: ansøg om Clearhaus aftale.
Clearhaus ansøgningen er hurtig at lave og de lover hurtig behandlingstid (1-3 dage)

Nets

Kom i gang med Nets ansøgningen her: ansøg om Nets aftale til dankort.
Der er en del informationer og dokumenter der skal vedhæftes ansøgningen, så vi anbefaler at man har været inde på linket herover og udfylder første side, herefter fortæller den hvilke dokumenter i skal have klar ved ansøgningen.

Nets internationale kort

Kom i gang med Nets ansøgningen til internationale kort her: ansøg om Nets aftale til internationale kreditkort


9. Vent på svar

Der er nu ikke andet at gøre end at vente på svar. For Nets kan det tage 1-3 uger, for Clearhaus er det normalt 1-3 dage. Vi hører meget gerne om jeres erfaringer, specielt hvis i får en afvisning, så vi kan hjælpe og forbedre vores procedure.

10. Ansøgning godkendt

Når i modtager en bekræftelse på jeres aftale, skal du angive jeres forretningsnr (for nets aftaler), internationale forretnings nr (for aftale om internationale kort) eller API Key (for clearhaus aftaler) i kreditkort modulets indstillinger.

I er nu klar til at modtage kreditkort, lav en test faktura og løb processen igennem før i sender links ud, for at sikre jer at det fungerer som i ønsker, og også gerne at i faktisk modtager beløbet på jeres konto.

Har i spørgsmål eller oplever problemer vil vi meget gerne hjælpe jer igang.